14 Şubat 2011 Pazartesi

Susmayalım...

Şubat 2011 Pazartesi

Penguen Dergisi.. Tepkisiz kalmayalım lütfen..


Haftalık mizah dergisi Penguen’in geçen haftaki sayısında yer alan bir karikatür ortalığı karıştırdı. Sosyal paylaşım sitelerinde karikatüre tepkiler çığ gibi büyüyor. Tepki çeken karikatürde namaz kılan cemaatten biri cep telefonu aracılığıyla Tanrı’yla konuşurken resmediliyor, caminin duvarında ‘Allah yok, din yalan’ yazısı dikkat çekerken caminin prezervatif şeklindeki avizelerine de tepki gördü.
Penguen’in 10 Şubat tarihli sayısında yer alan karikatürde, namaz kılan cemaatten biri “Tanrım acaba ben son rekatı kılmasam olur mu? İşim var da.. Çok teşekkür ederim tanrım! İyi günler…” diyor.
 "ALLAH YOK, DİN YALAN"
Konuşmanın yer aldığı karikatürde, camiye benzetilen mekanın duvarındaki süsleme içine gizlenmiş metin ise şöyle; “Allah yok, din yalan.”
PREZERVATİF ŞEKLİNDE AVİZE
Sosyal medyada karikatür protesto edilirken, “Din düşmanlığını mizah diye yansıtan rezalet” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca çizilen karikatürde caminin avizelerinin de prezervatif şeklinde verilmesi tepki çekti.
Yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
“Penguen dergisine şaşırmadım değil. Kendileri için büyük talihsizlik...”
“Penguen Dergisinin "Allah yok" "Din yalan" yazıları ile Caminin ampüllerini prezervatif şekli verdiği iğrenç karikatürüne tepkisiz kalma!!”
Penguen bu sefer güldürmedi.”
 
sevgili blog arkadasımın yayınından alıntıdır..Saygı gösterdiğimiz kadar saygı görmüyoruz..lütfen susmayalım mahalle baskısı denılen seyı kendılerı uyguladıgı bu dunyada sesımızı yukseltelımmm kii bu kadar ılerıye gıttıklerınde hadlerını bilmeleri gereksın..

1 yorum:

  1. Aaaa ilk defa duydum ne kadar çok acınacak insan var şu dünyada yazık.Rabbim ıslah etsin hepsini.Hiç kimse zorla bir dine mensup olmak zorunda değil , inanmak zorunda da değil ama saygı göstermek zorunda.Kızmak bile gereksiz böylesi acınası yaratıklara..

    YanıtlaSil