14 Şubat 2011 Pazartesi

KandilimizMübarek olsun..

Bugunun hem kandıl hemde sevgılıler gunu ıle denk gelmesı cogu ınsanımız ııcn uzucu bır olay olsada benım ıcın gunun anlam ve önemi tekk..İşte bu konu hakkında yazılmış olan sevgılı blog yazar arkadasımın yazısını blogumda paylaşmak istiyorum.
Düşündüklerimi harf harf ifade etmiş ellerine sağlık.Şimdiden herbirmizin herbirimizin eşlerinin ailelerinin bebişlerinin teyzelerının dayılarının ev sahiplerinin dostlarının sevdiklerinin cemi cümlesininn  mirac kandili olsun..

Büyük Doğum Günü

Gündemimize hangi konu düşse bir handikap yaşıyoruz.Bu nereden gelmiş,biz kime uymuşuz,bunu neden yapıyoruz sorularına müspet cevap vermek gittikçe zorlaşıyor.Bir milletin kendi kültürüne yabancılaşması ve bir ötekini severek beğenerek ama düşünmeden kabul etmesi intihar gibi bir şey.

Bizim kültürümüzde kutlamalar,ikramlar toplu yapılır.4 kişilik paket puding bize uygun değildir,komşuya kalmaz,kazanla aşure kaynatılır.Birinin doğum gününü ona hediyeler alarak bir küçük pastayla kutlanması değil,herkesin birbirine hediyeler aldığı kutlamalardır bizim kutlamalarımız.Dinimizde doğum günü kutlamak yoktur demek eksik,mevlid doğum demektir.Biz kainata rahmet olarak,güzel ahlakı tamamlanmak için gönderilen insanın doğum gününü beraber kutlarız,onu, o da seviyor diye birbirimizi daha ayrı severiz,kıskanmayız..En büyük hediyelerimiz,cılız sesli de olsa salavatlarımızdır,selamlarımızdır..Çocuklarımıza bunu anlatmalıyız,bir yetime alınan hediyeden daha çok mutlu eden olamaz bizim doğum gününü kutladığımız sevgiliyi...Sevgililer günü bize onu hatırlatır/malı,Aziz Valentine den çok,eşimizden,nişanlımızdan çok..Sevgililer gününü değiştiriyorlarmış bu yıl,galiba edeben,biz de ilk defa bu yıl içe sine sevgililer günü kutlayacaktık.O öyle bir sevgiliydi ki,sevgilisiz bırakmazdı kimseyi.Vedüd olanın habibi,sevgili,en sevgili....

Yaşamımızın her dönemi,çocukluk doğum günü,gençlik sevgililer günü,orta yaşlar evlilik yıldönümü hayalleriyle
ya da kırıklıklarıyla geçedursun,bir selamımıza can bağışlanan sevgili,bizi babamızdan iyi tanıyan sevgili,gül kokusuyla durmakta,içimizde,yanına varmamızı bekleyerek...

Peki ne yapalım..
Niyet edelim..
Her gün salavat ve selam göndermeye,bir sevdiğimizi anıp kulakları çınlasın der gibi...
Her gün bir hadis okumaya...
Hayatımızı sürdürürken onun yaptığı gibi yapmaya,bir kaç küçük kare eklemeye..
Her gün ümmeti Muhammed e dua etmeye..
Doğum gününde,en yakın daireden itibaren birilerini,özellikle çocukları sevindirmeye..
Kandilin sıkıcı bir şey olmadığını etrafı ikna etmeye,niyet edelim...
Etkinlik derseniz,mevlid gazetesi bir fikir,bir de bunlar iyi gelebilir,emeklerine sağlık ne ince düşünceli insanlar var.
Okullar için,rontlar,dramalar..Geçen yıl,medine müdafasını canlandırmıştık okulda,yine olsa güzel olur.
Küçük el yapımı paketler,içine lokumlar,üstüne hadisler..
Slaytlar,çizgi filmler...
Ve bizlerle paylaşacağınız aklınıza gelen fikirler...(Özellikle drama,ve okul akış programı için fikir bekliyorum)
 

3 yorum:

  1. Allah hepimizi O na layık etsin,doğum günü kalbimize doğma günü olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  2. canım benim, kandilin mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  3. Kandilin mübarek olsun canım benim.Bazı özel günlere karşı değilim ama kendi özünü unutarak o yabancı değerlere tutuwnmaya çalışmaya tamamı ile karşıyım.Yılbaşında eğlence olsun diye evi süslerim kızlar keyiflensin gülsün diye yeni bır yıla gülerek girelim de tamamında gülelim İNŞALLAH derim.Ama dediğim gibi özümüzü unutmamak gerek.Arkadaşımızın da dediği gibi 14 şubatı 12 sinde kutlamanın hangi mantığa sığdığını daha çözemedim tamamen maddi çıkar uğruna eğlence mekanlarının saçma bir uygulaması 14 şubat gününde sevgiliye yapılan dualarla geçecek bu sene en azından bizim için öyle.

    YanıtlaSil