9 Şubat 2011 Çarşamba

Kaynanalarda Sevilir mi?



Kaynana demeye dilim varmıyor kaynanlarda sevilir mi diyenlere haykırırcasınaa evett sevilir demekk istiyorumm..
BElkii toplumuzun içinde pek alışıldık bir durum olmasada ben  kayınvalidemi yani annemi çok seviyorumm ..
Geçen hafta acı bir şekilde kaybettiğimiz ALi ustamız her evin hekimi her ailenin ilacı olan kayınvalidemm ne yazıkki vefat etti..Onun arkasındann suskun kalmak ona yapılacakk bir hakarettir.Çünküü o sayfalarca teşekkürü sayfalarca Allah Razı olsunu hakeden bir insandı..Kısa sürelide olsa onunla yaşama tutunmakk bana çok şeyler öğretti aynı masada toplanan kişilerin o masadan mutlu kalmasını hayattaki herşeye rağmen direnmeyi ,elinden gelene her imkanı sevdikleri ile paylaşmayı,gülmeyi gülümsetmeyi,saygıyı sevgiyi,Gelin olmanın güzelliğini Sen biryana Dünya bir yana derken içtenliği..O bana belki yüzlerce kitap okusamda öğrenemeyeceğim hayat tecrübelerini öğrettii..Ayşe annem namı değer Ali ustamız hakkın rahmetine kavuştu..Ağır uzun soluklu bir hastalık yaşarken tam iyileştii herşey geçti derken Yaradan mevlam onuu çok tatlı bir uykuya daldırdı..Hamdolsun acı çekmedi Hamdolsun her zaman istediği gibi iki gün yatak sonrası mevlasına kavuştu.Acı kaybımızz bu ailenin her bir dalını kıra kıra gitsede hayatı ve yaşamı bizlere yeniden filizlenmeyi  yeniden aile olmayı unutmamayı birlikte var olmayı öğretti..Onsuz Evimiz boşş ve sessizz ..Kimsenin yeri dolmadığı bu dünyadaa annemmm de kocamann bir boşluk bıraktıı..VE bana kocamann bir miras bıraktı Sevgili BaBamı Eşimi Ablalarımı Çocukları Eniştelerimi,Teyzelerimi Ve anne babasını..Ben böyle bir mirasın sahibi olduğum için mutluyum..Emanetleri benn sağ oldukça ve sağlam durdukça bende saklı kalacaklar..Eşimle ve ailesi ile otuduğumuz ilk iftar sofrasında annem ağlıyarak eşime biz üç kişiyken dört kişi yaptığıın için teşekkür ederek ağlamamıştı ve bende dayanamayıp ağlamıştımm.Şimdii  ben anneme Söylüyorumm Biz dörtken 3 kişi kaldığımız için ciiddenn çokk ama çok üzgünüm..Rabbim mekanını cennet eylesin..Seni seviyorum ..41 yıllık hayat arkadasın yoldasın sırdaşın dünyalar tatlısı Babamm Rabbimden sonra bizlere emanet ..Sen rahat uyu..BEN SENDEN ÇOK RAZI OLDUM İNŞALLAH SENDE BENDEN RAZI OLMUŞSSUNDUR..HAKKINI HELAL ET ANAM..

8 yorum:

  1. başınız sağolsun canım, Allah geride kalanlara hayırlı ömürler nasip etsin...

    YanıtlaSil
  2. Amin..Rabbim tüm gelinlere böyle kayınvalide anne nasip etsin ..Erkek evladı olanlarada böyle dünürler versin..

    YanıtlaSil
  3. Ne mutlu ki arkasından böyle söz ettirmiş ve ne mutlu ki böyle bir geline sahip olmuş.Mekanı cennet olsun Allah rahmet eylesin:(

    YanıtlaSil
  4. Amin canım benim inşallah bizlerden kendi çocuklarımız tarafından sonra böyle anılmayı rabbim nasip etsinn..Güzellikler iyilikler elbette bir gün karşılğını bulur kayınvalidem annem kendi güzelliğinin karşılığından benim gibi bir geline sahip oldu bende böyle bir anneye ..İnşallah ikiz annesi olarak sende çok güzel şeyler ile karşılacaksınn ..o güzell yüreğin rahat olsun..İlgin için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. Başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun inşallah.Allah'ım herkese böyle kayınvalide ve anne nasip etsin.Allah sizlere, geride kalanlara hayırlı ömürler versin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Aslında kayınvalidem annemm giderken bile bana ne kadar çok güzel şey bırakmış..onu anlatmak bile onu yazmak bile bana güzell insanları buldurdu..Sağolun..

    YanıtlaSil
  7. Allah rahmet eylesin. Ne güzel kayınvaliden arkasından bunları konuşman. Bizlerde inşallah arkamızdan böyle konuştuttururuz.

    Not : :D Paragraflara dikkat :D Arada bir satır aralıkta koyalım lütfen. Gözlerim kayıyor satırları karıştırıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. sevgili asahhara en noktasız yazımı okumakla iyimi yaptın bilmem ama :) sayfamı ziyaret edipp ıkı satırda yorum yaptıgın ıcın cok tesekkur ederımm.yazcamm ama ımla hatalarından korktugum ıcın yazamıyorum:))

    YanıtlaSil