24 Şubat 2011 Perşembe

Başörtüsü yasağı...


aslında ben bir imamhatipliyimm..Aslında imamhatip mezunu olmak hayatımın gidişatında çok ama çok önemli güzellikler sundu..Her zaman imamhatipli olmakdan gurur duydumm .. Bunun sebebi çok güzell bir okul ve eğitim almış olmamın yanı sıra olağanüstü samimi dostluk ve arkadaşlıklar kurmam ve okulumun bitişi 14 sene olmasına rağmen bu samimi dostluklarımı hiç kaybetmemiş olmam..Hocalarımız bu sıraların kıymetini iyi bilin bu sıralara insanlar çok rahat oturamadı dedikleri zaman bana hikaye geliyordu ki... Ne zaman okuldan mezun olduk ve başörtüsü yasağı çıktı okulumuzun öğrencileri malesef anca başlarını açıp da sınıfa girdiler ozaman neden bunca nasihatın verildiğini anlamış oldu..HAMdolsun şimdi bu sıkıntılar atlatıldı .Ama nasıl anlatıldı devlete göre veya birilerine göre hiç kayıp olmayan bu zaman çoğu magdur arkadasımın hayatlarının malesef dönüm noktaları oldu..Bir arkadasım aglaya aglaya anlattıgı benım babam manısa da tarlada çalışarak bana göndermiş oldugu okul harçlığı ıle okuyorum..Bir taraftan okumam için sabahın aydınlığından öğlenin sıcagından aksamın ayazında çalışıp didinen bir baba diğer tarafta rabbimin rızası için örtüğüm başörtüsü hangisinden hangi haktan vazgeçeyimm derken dökülen gözyaşları..Ne hayatlarr ne yazıkkı ne ışıklı gözler nemlendi...
Yani bugunlere de kolay gelinmedii..Günler malesef yaşanmadan geçilmedi her bir anını her bir dilimi insanlar malesef  yaşaya yaşaya geldi..Ben ise malesef açıköğretime kayıtlı olduğum süreçde malesef sınavlarına alınmamıştım..Ama benim için sonra da olabilir sorun değill diye geçiştiridiğimm bir zaman oldu..Şimdi Açıköğretim ilahiyat bölümüne kaydımı yapıtırım.Hamdolsun çok şükür açık resim vermeden açık şekilde olmadan sınavlarıma gireceğim .Bu yazı nerden mi çıktı diye soranlarınız olursa  arkadaşım bunca zaman kaybetmıs oldugu ımkanı okuma ımkanını yakalayıp yenıden üniversite yollarında ..Bu beni çok mutlu ettii..Paylaşmadan ve yazmadan edemiyorumm..Daha ne çok yazılacak söylenecek sözler var ama ne yazıkki hiç bir yazı yaşanmışlıkların karşılığı  değil..

Özgür toplum, azınlık olmanın güvenli olduğu toplumdur. - Adlai Stevenson

4 yorum:

  1. Bende imam hatip mezunuyum. Bu sıkıntıları hepimiz yaşadık. Rabbim yaşadııklarımıza güzel ecirler verir inşallah. İnan bende o ilahiyet bölümünü okumak istemiştim, ama aynı senin gibi açıköğretim ve baş açma durumlarından girmemiştim. Şimdi senin adına çok sevindimmmmm inan. Çeken çekeni çok iyi anlar.

    YanıtlaSil
  2. Rabbim razı olsun güzell sevinçler ,güzel yarınlar görelim inşallah hep birlikte..Ve herkese sunulan güzellikler bizlerin de kapısını çalsın:)Nasreddin hoca misali hoca damdan düşmüş doktor çağaralım diyorlar .Hoca hayır diyor bana damdan düşeni çağırın diyor.dediğin gibi çekenin acısını malesef çeken anlar..

    YanıtlaSil
  3. canım benim, arkadaşın adına ve senin adına çok sevindim. ben üniversiteden sonra başımı örttüm. Etrafımdaki bazı kişiler neden imkanlarını kullanmıyorsun, çalışırken sadece başını açsan olmazmı derdi, olmaz dedim, kamuda çalışmayı istemedim. Yaşadığım ilçede özel sektörde baş örtülü çalışan ilk bayanlardandım. Kendi işimiz olması idi rahatlığım, başka yerlerde iş bulamadım, örtü sorun, namaz sorun... Yıllar önce de sırf bu yüzden Bursa'da yaşamayı seçtim. Şimdi bazı gelişmeleri gördükçe çok şükür diyorum, çok şükür. Allah daha iyi günler de gösterir inşallah.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah canım yaa rabbim elbbet bütün bunlarınn mükafatını bilir ve verir.Bursamm ya ne güzel gönüllü bir şehirdir çok yaralı gönülleri bağrına bastı..Hamdolsun şehrimiz manevi anlamda çok güzell bir şehir..Hamdolsunn biz inanan insanlarız bunlarrın geçeceğine inanıyordummm ve çok şükür geçtide..

    YanıtlaSil