24 Ocak 2012 Salı

Bİr Çınar Gittii...

Hayattt o kadar ve hızlı yavaşş akmaktaaa koskocaaa  bır sene gectıı...basta dedıgımm gıbı zamann bazı anlardaa suu gıbı akıp gıderkennn bazıı anlar oldukıı her anıı yasadıkk acısı ve  tatlısıyla....Bu bloga basladıgımm ılk gunlerdekıı  ilk yazılarımdan biri kayınvalıdelerde sevılırmı ? rahmetlı kayınvalıdemı henuz kaybetmıstıkkk onunn anısı ıle baslayan bır yılll gectıı sımdıı seenesıı oluyorr.... Bu senede neler mı gectııı guzell gunlerr olduuu huzunluu gunlerdee kardeslerımm evlendıııı ıkı kıs kardesım ardı ardına yuvalarını kurdu hamdolsun.. yılın sonuna yaklastıgımızda ıseee aılemızınn dıger bır cınarıı hacıbabamı kaybettıkk (babamın babası) 95 yasında olann hacıbabammm bır gune bır gun kımseye muhtac olmadan yasayannn kendıı yemegını bıle kendı pısırennn sağlıklı beslenennn uretenn hıc bos durmayannn yazann okuyannn ve daha sayamıyacagımmm bır suruuu becerıye sahiptii..O bizimm ailemizinnn çınarı idii...Onu ansızınn kaybettmekkk 2011  senesınıı sonunuu onsuz yasamakk 2012 yılına onsuz başlamakk bayagııı acı..Rabbımın hukmune boyunn egmekktenn baskaa ne yazıkkı baska caree yok..

Benn bıldımm kı  hacıbabamm hep ahlak ıdı..
benn bıldım kıı o her zamann namaz ehlıydı..
benn bıldım kıı her zaman yardımm severdıı kendı ellerıyle yaptığı bastonlarııı huzur evındekıı kendı yasıtlarınaaa hedıye etmekk ıcınn gunlercee ugrastıı..
Hayattaa guzelll evladlar yetıstırdıı ve bır sürüüü  torunnn sahıbııııı olduu..
Hacı baba hacı baba bana da all bır arabaaa  deyıpp boynuna sarıldıgımm akk sakalınıı sevdıgımmm cınarımm... onunlaa ınankı bır tarıh kapandııı resmıyettekı yası 95 olmasına ragmenn gayrıı resmıı yasıı 100 uzerınde ıdıı..Bır asırr ya rabbımmm bızz onunlaaa  neler yasadıkkk ama o bızımm dısımız daa kımbılırr neler sıgdırdıı koskoca ömrune..

Rabbımm mekanınıı cennet eylesın nurr yuzluuummm..
Odann boşş ve yerınnn ısee kalplerımızde halaa sımsıcakk..
Odannn çok soğukkk amaa senınn esyalarınn halaa sımsıcak..

Ailemizin mucidii..
Seniii Çok Özledimm...Rabbimm Seniii güzellllikleri ,ve merhameti ile muamele etsınn..
MekanınnCennet .. günahlarını Affetsin....(AMİN)

İştee böylee Ayşe Annem ile açmış olduğumuz 2011 yılını Hacıbabamm ile ne yazıkki kapamışş olduk..Rabbimm herkezlere ılk basta sağlık sıhhat ve kalan başlara hayırlı ömurler versın..





.

9 yorum:

  1. Allah mekanını cennet etsin, peygamberimize komşu etsin... çok güzel bir insan, çok iyi bir örnek... çalışan, üreten, Rabbinin yolundan giden insanlar ne güzel oluyorlar, Allah bizi de gittiğimizde özlenen iyi örneklerden etsin.

    YanıtlaSil
  2. Aminn...samimi içtenn sözlerin içinn sonsuz teşekkürler..Rabbim razı olsun..

    YanıtlaSil
  3. 2 hafta önce bizde annemin annannesini kaybettik.Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.dünya onlara kalmadığı gibi bizlerede kalmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm benımm senınde basın sağolsun... ınsan bu cumlenınınn ne kadar buyuklugunuu nedense böyle acılar ıle ögrenıyorr..kalannnn başlarımıza rabbım hayırlı ömurler versın ınsallah...

      Sil
  4. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet, kabri nur olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amınn...Masallahınn varr senıı takıp bılee etmeyee benımm gucumm yetmezkennn burada ıkı satırda durup yazımı okuyupp not bırakmann benı mutlu etttıı.. sağolasınn .. ömrune saglık...

      Sil
  5. Başınız sağolsun,Allah rahnet etsin dedenize..Anne Cafedeyorumunuzu görüp geldim,benim de anne bloglarıyla tanışmam geçen yıl sizinle aynı zamanlarda oldu portakal ağacında gördüğüm anne cafe ve anne ve bebişi bloglarını okumuştum ilk.Bu yüzden gelip bir merhaba diyeyim dedim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederımm. rabbım razı olsun.. ıste guzell sayflar hemm bızlerıın kendı adımıza adımlar atmamıza sebep olduu..hemde bırbırımızı tanımaya... guzell cumlelerınn ıcın sağolasın..

      Sil
  6. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil